• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ірландія Не буде співчуття у разі смерті Путіна

    Опубликовано: 2023-07-28 17:30:19

    Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що у випадку смерті російського диктатора Володимира Путіна, уряд Ірландії не висловить співчуття. Про це повідомляє видання The Independent.

    Варадкара нагадали про історичну ситуацію, коли помер нацистський лідер Адольф Гітлер, і тодішній прем'єр та міністр закордонних справ Ірландії Еймон де Валера висловив співчуття, що викликало обурення у міжнародній спільноті.

    Як відзначається, вчинок де Валера став "дипломатичною головоломкою", оскільки Ірландія під час Другої світової війни дотримувалася нейтралітету.

    Цей епізод став серйозним ударом по репутації де Валера та держави і вважається значимим в історії ірландського нейтралітету.

    Після запитання журналістів, чи висловить Ірландія аналогічні співчуття Росії у разі смерті Путіна, Варадкар відповів: "Я так не думаю".

    Замислившись на мить над гіпотетичною подією, він додав: "Це цікаве питання, я про це раніше не задумувався".

    Після короткої паузи Варадкар, якому минулого року було заборонено в'їжджати до Росії, зробив висновок: "Я думаю, що нас не запросять на похорон".

    Незважаючи на твердження Ірландії про дотримання політики нейтралітету, високопосадовці уряду зазначають, що це стосується нейтралітету військових дій, а не політичного нейтралітету.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.