• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пенсійний фонд України спрямував понад 52,9 мільярда гривень на пенсії

    Опубликовано: 2023-07-25 17:30:16

    Пенсійний фонд України спрямував понад 52,9 мільярда гривень на пенсії, з них 9,9 мільярда гривень було сплачено через Укрпошту, а 43 мільярди гривень – через уповноважені банки. Про це повідомили з Фонду.

    Зазначені кошти були спрямовані на різні соціальні виплати, зокрема 859,9 мільйона гривень було призначено на житлові субсидії та пільги, а також 1,892.2 мільярда гривень використано на страхові виплати, з яких 795.1 мільйонів гривень пішли на оплату лікарняних.

    Протягом січня-квітня 2023 року Пенсійний фонд України отримав 128.5 мільярда гривень від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ), що перевищило планові показники на 14.2 мільярда гривень.

    Ці дані свідчать про певне поліпшення фінансової ситуації у Пенсійному фонді, а також про збільшення обсягу фінансування на пенсійні виплати у порівнянні з попереднім періодом.

    Завдяки збільшенню надходжень від ЄСВ, Пенсійний фонд має змогу забезпечити виплату соціальних пільг та допомоги громадянам, включаючи житлові субсидії та страхові виплати, що сприяє поліпшенню соціального забезпечення громадян.

    Цільове спрямування коштів на різні соціальні потреби, зокрема на лікарняні та житлові субсидії, допомагає забезпечити більш ефективне використання ресурсів Пенсійного фонду та забезпечити соціальний захист українських громадян у важкі періоди.

    Очікується, що збільшення обсягу надходжень до Пенсійного фонду у подальшому забезпечить стабілізацію пенсійної системи та підвищення рівня соціального захисту населення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.