• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада Європейського союзу прийняла рішення продовжити економічні санкції проти РФ на пів року

    Опубликовано: 2023-07-20 15:23:56

    Рада Європейського союзу прийняла рішення продовжити термін дії санкцій проти окремих секторів економіки Росії на шість місяців, до 31 січня 2024 року, зазначено на сайті євроінституції у четвер.

    "Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення продовжити на шість місяців, до 31 січня 2024 р., дію обмежувальних заходів, спрямованих проти окремих секторів економіки Росії", - зазначено в повідомленні.

    Санкції були вперше запроваджені у 2014 році відповідно до дій Росії, які спричинили дестабілізацію ситуації в Україні, і були значно розширені з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію Росії проти України.

    "Зараз вони включають широкий спектр секторальних заходів, включаючи обмеження в торгівлі, фінансах, технологіях та товарах подвійного використання, промисловості, транспорті та предметах розкоші. Вони також передбачають заборону на імпорт і транспортування сирої нафти, що транспортується морем, та низки нафтопродуктів з Росії в ЄС, відключення кількох російських банків від SWIFT, а також припинення діяльності та дії ліцензій кількох російських ЗМІ, підтримуваних Кремлем", - зазначено в повідомленні.

    Також були вжиті конкретні заходи, які мають зміцнити здатність ЄС протидіяти обходу санкцій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.