• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС планує створити спеціальний фонд на підтримку ЗСУ на наступні чотири роки

    Опубликовано: 2023-07-20 09:00:43

    Європейський Союз має намір виділити 20 млрд євро для сприяння українській армії протягом наступних чотирьох років. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на власні джерела.

    Ініціатива передбачатиме не пряме фінансування військових поставок, а допомогу іншим країнам у покритті витрат на закупівлю та передачу Україні боєприпасів, ракет, танків та іншої бойової техніки. Також частину коштів можуть спрямувати на навчання українських військовослужбовців.

    При такому підході ЄС має намір закріпити фінансові зобов'язання та залучити країни-члени до підтримки України на протязі наступних років.

    "Це відображає ідеологічну зміну для ЄС щодо проекту миру. До того, як Росія вторглася в Україну, концепція фінансування поставок зброї ЄС в райони бойових дій була неможливою. Тепер блок готовий закріпити зміни на тривалий період", - зазначає Politico.

    Варто відзначити, що сума 20 млрд євро доповнить попередні пропозиції ЄС виділити Україні 50 млрд євро на невійськову допомогу протягом періоду з 2024 по 2027 рік.

    Ці кошти допоможуть фінансувати витрати українського уряду та покрити термінові пріоритети відновлення з 2024 по 2027 рік. Проте, розрахована на один рік сума цієї підтримки буде меншою за 18 млрд євро, яку ЄС виділив на фінансову допомогу в 2023 році.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.