• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Велика Британія та Японія висловили готовність співпрацювати з Україною у зборі доказів стосовно воєнних злочинів

    Опубликовано: 2023-07-10 17:00:48

    Велика Британія та Японія висловили готовність співпрацювати з Україною у зборі доказів стосовно воєнних злочинів, які були скоєні Росією під час вторгнення. Про це заявив міністр юстиції Великої Британії Алекс Чолк в інтерв'ю японському каналу NHK.

    Алекс Чолк наголосив, що слідчим необхідно розуміти, як збирати докази, щоб забезпечити справедливість в судових процесах щодо можливих воєнних злочинів. Головною проблемою успішного судочинства є забезпечення прийнятності доказів, зібраних слідчими, для подальшого розгляду в суді. Чолк також зазначив, що необхідно збирати докази від очевидців та матеріали з відкритих джерел.

    Міністр юстиції нагадав про видане Міжнародним кримінальним судом в березні цього року розпорядження про арешт президента Росії Володимира Путіна за підозрою у воєнних злочинах, скоєних на території України. Чолк зазначив, що МКС має достатні підстави вважати, що Путін несе відповідальність за незаконну депортацію та переправу дітей з окупованих територій України до Росії.

    Міністр Чолк заявив, що Велика Британія має рішучі наміри підтримувати Міжнародний кримінальний суд та робити все можливе, "щоб український народ отримав справедливість, яку він заслуговує". Він підкреслив, що важливо забезпечити, щоб воєнні злочини, які сталися на території України, не залишилися безкарними, а винні особи були притягнуті до відповідальності за свої дії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.