• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національна комісія скасувала рішення про підвищення тарифів на воду

    Опубликовано: 2023-07-04 09:00:22

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала рішення про підвищення тарифів на воду, яке було прийняте 29 червня 2023 року. Про це повідомляється на офіційному сайті Нацкомісії.

    Рішення про скасування було прийняте одноголосно всіма членами Комісії на сьогоднішньому засіданні. Причиною скасування стало висловлення президента в період воєнного стану, який виступив проти перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Таке висловлення вважається достатньою підставою для скасування рішення Регулятора. Крім того, прем'єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій з цього питання.

    Голова Нацкомісії Костянтин Ущаповський пояснив причини скасування рішення, зазначивши, що в контексті воєнного стану президент виступив проти перегляду тарифів. Водночас, Нацкомісія не відмовилася від ідеї відрегулювати тарифи і заявила про початок обговорення "справедливого соціального рішення".

    Наразі Нацкомісія розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами з метою розробки "справедливого соціального рішення". Головна мета цього рішення полягає у забезпеченні додаткових фінансових ресурсів з Державного бюджету або інших компенсаторних механізмів для покриття витрат водоканалів.

    Вартість водопостачання та водовідведення в Україні має велике значення для населення та підприємств. Водночас, підвищення тарифів стає причиною занепокоєння серед громадськості. У зв'язку з цим Нацкомісія прагне знайти рішення, яке б враховувало соціальні аспекти та забезпечувало стабільність водопостачання і водовідведення.

    Це рішення Нацкомісії є важливим кроком у вирішенні питання тарифів на воду та забезпеченні справедливого та доступного водопостачання для громадян України. Очікується, що під час консультацій будуть розглянуті різні варіанти компенсацій та механізми, що дозволять забезпечити стабільне та якісне водопостачання за доступними цінами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.