• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС розглядає можливість військових місій до України, - Financial Times

    Опубликовано: 2023-07-03 12:30:47

    Країни ЄС активно розглядають можливість відправки військових місій до України, як частину гарантій безпеки для країни. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на інформацію з джерел.

    За даними видання, ЄС готується запропонувати майбутні зобов'язання стосовно безпеки України. За словами одного з джерел, лідери ЄС обіцяють не тільки надалі фінансувати постачання зброї Києву, але й розглядають можливість розширення програми навчання українських військових. Крім того, вони розглядають можливість військових місій в Україні, якщо це буде визнано відповідним та отримає підтримку всіх країн-членів ЄС.

    Ці зобов'язання, хоч і не є повними гарантіями взаємодопомоги, які надає членство в НАТО, мають забезпечити тимчасовий захист та заспокоїти українську сторону, надаючи їй впевненість у стійкій підтримці зі сторони західних країн.

    Один із дипломатів, який брав участь у дискусіях, зазначив, що декларація ЄС, розроблена Францією, має на меті вислати "дуже чіткий політичний сигнал" Україні та Росії. Інший джерело зазначило, що це також слугує гарантією зацікавленості ЄС у створенні ширшої системи безпеки для України.

    Проте нейтральні країни-члени ЄС, такі як Ірландія, Мальта та Австрія, висловлюють обурення щодо цих зобов'язань та вимагають отримати чіткі пояснення щодо їх сутності.

    Лідери інших країн також заявили, що необхідні подальші обговорення, щоб уточнити масштаб та форму підтримки. Наприклад, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зазначив, що ця європейська ініціатива може бути додатковим кроком, але потребує детальних обговорень, зокрема стосовно характеру та обсягу підтримки, чи буде вона летальною чи нелетальною.

    Нагадаємо, раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила думку, що країни-члени НАТО можуть надати Україні гарантії безпеки та забезпечити її військовою технікою до приєднання до Альянсу. Фон дер Ляєн також підкреслила, що ці гарантії передбачають постачання "військової техніки, яка може зміцнити Україну проти майбутніх атак Росії".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.