• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На конференції в Лондоні партнери пообіцяли Україні $60 мільярдів

    Опубликовано: 2023-06-26 09:00:52

    Учасники Конференції з відновлення України в Лондоні сукупно пообіцяли скерувати додаткові $60 млрд на потреби у відновленні й відбудові. Про це повідомляє Європейська правда.

    Як ідеться в підсумковому документі конференції, до згаданої суми входять, серед іншого, кошти багаторічного фонду Європейського Союзу на суму до 50 млрд євро, $1,3 млрд, які пообіцяли виділити США, й $3 млрд кредитних гарантій з боку Великої Британії.

    Своєю чергою Швейцарія оголосила про додаткову підтримку у розмірі 1,5 млрд швейцарських франків до 2027 року, а Франція анонсувала надання Україні ще 40 млн євро допомоги для невідкладної відбудови у 2023 році.

    «Міжвідомча платформа координації донорської допомоги Україні продовжить підтримувати узгодження зобов'язань донорів із пріоритетами раннього відновлення та реформ», — зазначається в заяві.

    Крім того, майже 500 компаній з 42 країн світу з загальною вартістю активів понад $5,2 трлн та 21 сектору економіки вже підписали так званий Український бізнес-компакт (Ukrainian Business Compact), взявши на себе зобов'язання підтримати відновлення та реконструкцію України.

    «Компанії з усього світу погодилися співпрацювати з Україною, щоб допомогти реалізувати її величезний потенціал у пріоритетних секторах, зокрема енергетики, технологій, інфраструктури та фінансів, а також застосувати свій досвід у розвитку приватного сектору України», — йдеться в заяві.

    Нагадаємо
    21−22 червня в Лондоні відбулася чергова Конференція з відновлення України. Вона є продовженням щорічних Конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.