• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський замінив очільників двох громад на Херсонщині, підтоплених через підрив ГЕС

    Опубликовано: 2023-06-19 09:40:03

    Президент Володимир Зеленський звільнив начальників Дар'ївської та Тягинської сільських військових адміністрацій Херсонської області Івана Кореня та Раїсу Пономаренко.

    Про це йдеться в розпорядженнях глави держави №103 та №104 від 15 червня. Наступними ж розпорядженнями №105 та №106 новим начальником Дар'ївської СВА призначено Анатолія Дідура, а Тягинської - Миколу Яценка.

    Обидва звільнені були сільськими головам, обраними на виборах у 2020 році, вони балотувалися в якості самовисуванців. 28 жовтня 2022 року Зеленський призначив начальником відповідної новоутвореної військової адміністрації Кореня, а 1 листопада - Пономаренко.

    Зазначимо, що йдеться про дві громади на правобережжі Дніпра, населені пункти яких були підтоплені внаслідок підриву 6 червня Каховської гідроелектростанції. Крім того, Дар'ївська громада охоплює села (в тому числі її адмінцентр), розташовані на притоці Дніпра - річці Інгулець, яка також сильно вийшла з берегів з зазначеної причини.

    Нагадаємо, що загалом через руйнування дамби Каховського водосховища його водами було підтоплено десятки населених пунктів - зокрема також і в Чорнобаївській та Білозерській громадах на правобережжі Херсонщини, низинну частину Херсона, а також окуповані Росією населені пункти Новокаховської, Олешківської та Голопристанської громад. Також постраждали від підтоплення населені пункти на Інгульці не тільки на Херсонщині, а й вище за течією в Миколаївській області.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.