• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава МЗС Литви: Що б не сталося в Росії після її поразки – буде вже її справою

    Опубликовано: 2023-06-15 15:00:38

    Для союзників України важливою є поразка РФ у війні, а що на території країни-агресора відбуватиметься далі – це вже внутрішня справа росіян. Про це в інтерв'ю RFI сказав міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

    "Ми хочемо одного – щоб Росія програла в Україні, щоб Україна перемогла. Потім же – що б не сталося в Росії – це буде вже справою самої Росії. Але ми повинні знати, що ми захищені, і Росія до нас не підступиться", – сказав глава МЗС Литви.

    На його думку, зараз у РФ "справи йдуть доволі погано" в Україні. Але литовський міністр не виключає, що через три роки, п'ять чи сім Росія може відновити свій військовий потенціал.

    Відповідаючи на запитання про те, хіба не забезпечує п'ята стаття НАТО достатній захист країнам Балтії, Ландсбергіс сказав, що "безперечно, дотепер так і було".

    "Але якщо дивитися в майбутнє, то ми маємо визнати, що Росія перейшла психологічну "червону межу". Росія – це агресор, який знайшов виправдання для широкомасштабного вторгнення до сусідньої країни. Виникає думка, що вона може знайти виправдання для ще одного вторгнення. Ось що нас непокоїть. Ось чому ми просимо, щоб відповіддю на цю загрозу стали додаткова оборона та зміцнення східного флангу НАТО", – сказав глава МЗС Литви.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.