• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина вперше ухвалила стратегію нацбезпеки. Китай – системний суперник

    Опубликовано: 2023-06-15 13:40:00

    У Німеччині вперше була ухвалена стратегія національної безпеки. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung із посиланням на документ.

    Федеральний уряд Німеччини схвалив 40-сторінковий документ стратегії. Півтора року тому його анонсував канцлер Олаф Шольц. Очільник німецького уряду назвав це рішення "незвичайним і важливим".

    Видання пише, що документ не є "революційним", але в ньому є чіткі висновки щодо нацбезпеки, які з точки зору німецького уряду стали необхідними після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

    Зазначається, що уряд зобов'язується досягти цільового показника НАТО у витратах на оборону на рівні 2% від ВВП.

    Водночас Німеччина обіцяє це зробити "у середньому впродовж кількох років". Мета НАТО полягає у тому, щоб показник у 2% від ВВП серед країн Альянсу був досягнутий не пізніше 2024 року. Цього року Німеччина очікує на витрати 1,6% на оборону.

    Також у документі йдеться про космічну безпеку, боротьбу з кліматичною кризою та забезпечення енергією, сировиною та продовольством.

    З одного боку в документі Китай визначається як партнер у таких важливих питаннях, як захист клімату, і як економічний конкурент, але перш за все як "системний суперник", пише видання.

    Також у документі йдеться, що необхідно відмовитись від обмежувальної політики щодо таких партнерів, як Індія. Їх планують "максимально вивільнити з російських обіймів", зокрема шляхом постачання зброї, що зробить їх більш незалежними від РФ.

    Артем Джеріпа

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.