• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США анонсували новий пакет військової допомоги Україні через кілька днів після оголошення попереднього

    Опубликовано: 2023-06-14 09:00:28

    Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу 12 червня заявив, що США вже розпочали підготовку нового пакету військової допомоги Україні. Ресурси візьмуть з наявних резервів Пентагону.

    Брифінг транслювала пресслужба Білого дому в Twitter, також про це повідомляв телеканал "Голос Америки".

    "Ви знаєте про попередній пакет допомоги, який ми виділили у рамках програми USAI, та оголосили наприкінці попереднього тижня. Отже, зараз я думаю, що незабаром ви побачите додаткові пакети допомоги, які виділять США Україні", — сказав Кірбі.

    Пакет, за його словами, включатиме те, що допомагатиме Україні досягати успіху на полі бою.

    Кореспондент "Голосу Америки" Карла Бабб повідомила в Twitter, що Вашингтон планує передати Києву новий пакет на суму до $325 млн. Про це їй повідомив представник Пентагону. За його словами, у рамках пакету, який, як очікується, буде оголошено 13 червня, зокрема увійде наступне:

    Попереднього разу США виділили пакет військової допомоги Україні 9 червня. Озброєння на $2,1 млрд надійде в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки (USAI).

    Виділення нового пакету допомоги сталося після того, як президент США Джозеф Байден запевнив, що його країна матиме фінансування для України стільки, скільки знадобиться.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.