• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Венеціанська комісія рекомендує Україні відкласти закон про олігархів до кінця війни

    Опубликовано: 2023-06-13 13:00:40

    Венеціанська комісія вирішила рекомендувати Україні відкласти імплементацію закону про олігархів через війну. Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

    Він зазначив, що війна істотно змінює баланс сил в Україні й зменшує вплив олігархів. Ідеться як про руйнування їхніх підприємств, так і особливості функціонування органів державної влади в умовах війни.

    "Належним чином оцінити вплив закону на політичну, правову систему вкрай складно. Тому Венеціанська комісія рекомендує почекати з імплементацією, допоки закінчиться війна", – сказав урядовець.

    Міністр нагадав, що нагадав, що імплементація антиолігархічного закону згідно з висновком Венеційської комісії є однією з умов для початку перемовин про вступ України до Європейського Союзу.

    "Відповідно, закон про олігархів поки що на паузі, але ця пауза триватиме недовго і ми повернемося до цього питання разом з Венеціанською комісією з тим, щоб подивитися і дістати олігархів, якщо вони ще залишатимуться олігархами, а не стануть звичайними порядними бізнесменами", – додав Малюська.

    Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про олігархів у другому читанні та в цілому ще у вересні 2021 року.

    Президент Володимир Зеленський підписав цей документ у листопаді. Як зазначала пресслужба Офісу президента, закон має забезпечити правові рамки для відокремлення великого бізнесу від політичної боротьби та обмежити деструктивний вплив олігархічних інтересів на економічне життя України.

    У березні 2023 року очільник Мінʼюсту Денис Малюська заявив, що єдиним бар’єром на шляху імплементації закону є вимога Єврокомісії дочекатися висновку Венеціанської комісії.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.