• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Солоність води на одеському узбережжі через підрив Каховської ГЕС впала втричі

    Опубликовано: 2023-06-13 11:00:19

    Внаслідок потрапляння в Чорне море надмірної кількості прісної дніпровської води після підриву Каховської гідроелектростанції солоність морської води в Одесі впала майже втричі. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

    Зазначається, що 10 червня фахівцями інспекції були відібрані проби морської води у селі Нова Дофінівка (причал 243), а також в Одесі на пляжі "Ланжерон" та на 16-й станції Великого Фонтану.

    Так, у Новій Дофінівці виявлено перевищення у воді завислих речовин в 1,6 рази; заліза загального - в 9 разів; а солоність виявилася нижче за норму в 2,7 рази.

    На "Ланжероні" заліза виявилося в 5,2 рази більше за норму, а солоність - в 2,9 рази нижче норми. На 16-й станції Великого Фонтану вміст заліза став більшим за норму в 3,4 рази, також зафіксовано незначне - в 1,1 рази - збільшення вмісту завислих речовин. Солоність там також впала в 2,9 рази.

    Зазначимо також, що 9 червня фахівці ДЕІ відібрали проби в Миколаївській області в річці Інгулець біля Снігурівки, в Дніпро-Бузькому лимані біля села Дмитрівка, біля села Іванівка та біля Очакова, а також у Бузькому лимані в Миколаєві на мікрорайоні Намив.

    За результатами лабораторних досліджень встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій у річці Інгулець по азоту амонійному, залізу загальному та завислим речовинам.

    Зазначається підвищений вміст сухого залишку, що пояснюється природним фоном річки. В порівнянні з 8 червня показники по азоту, залізу та завислим речовинам незначною мірою зменшилися. Натомість у Дніпро-Бузькому лимані показники виявилися в межах гранично допустимих концентрацій.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.