• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угода щодо держборгу США не вплине на допомогу Україні — Білий дім

    Опубликовано: 2023-06-01 12:40:51

    Двопартійна угода щодо запобігання дефолту не обмежить здатність адміністрації Джо Байдена надавати Україні додаткову допомогу. Про це заявила директор з бюджету Білого дому Шаланда Янг, повідомляє Bloomberg.

    Компромісний захід, який зараз проходить через Конгрес, збільшить витрати на оборону на 3,3%.

    Будь-яка додаткова військова допомога проходитиме через Конгрес як додатковий захід, який не підпадатиме під обмеження угоди на федеральні витрати, сказав чиновник на умовах анонімності у коментарі Bloomberg.

    Поки що невідомо, чи може Білий дім звернутися до Конгресу за додатковим фінансуванням України, пише агенція. У грудні президент Джо Байден підписав закон про пакет допомоги Україні на суму 45 млрд доларів у рамках законопроєкту про витрати на кінець року.

    Чиновники адміністрації заявили, що мають надати достатньо грошей, щоби протриматися до кінця цього фінансового року у вересні.

    За даними Держдепартаменту, з початку російського вторгнення в лютому 2022 року США надали допомогу в галузі безпеки на суму 36,9 млрд доларів.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.