• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Поразка Росії у війні стане для Китаю «геополітичною перевагою» - Боррель

    Опубликовано: 2023-05-15 15:00:27

    Поразка Росії у війні проти України надасть Китаю "геополітичні переваги" у його меті зі створення нового світового порядку. Про це у нібито таємному листі до міністрів закордонних справ Євросоюзу заявив глава євродипломатії Жозеп Боррель, пише Financial Times.

    "Китайське питання набагато складніше, ніж питання Росії. Амбіції Китаю явно спрямовані на створення нового світового порядку з Китаєм у центрі. Поразка Росії в Україні не зірве траєкторію Китаю. Китай зможе витягти з цього геополітичну перевагу", - йдеться у листі, який опинився в розпорядженні у редакції FT.

    Зазначається, що лист був нібито розісланий Боррелем главам МЗС напередодні їх дводенної дискусії, присвяченої новій політиці Китаю та його ролі у світі. Зустріч відбудеться сьогодні, 12 травня.

    Дипломат також закликав міністрів "серйозно взаємодіяти" з Пекіном щодо війни в Україні, попри його негласну підтримку Москви.

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.