• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвідка Британії назвала кількість росіян, які втекли з РФ у 2022 році

    Опубликовано: 2023-05-09 10:20:29

    У 2022 році країну-агресор РФ залишили 1,3 млн осіб, через що на російському ринку праці виник найбільший з 1998 року дефіцит кадрів.

    Про це повідомляє розвідка Британії.

    "Росія майже напевно зіштовхнулася з найбільшою нестачею робочої сили за останні десятиліття. Центральний банк Росії опитав 14 000 роботодавців і виявив, що кількість вільних працівників знаходиться на найнижчому рівні з 1998 року", - зазначають у відомстві.

    Там додають, що за останні три роки через вплив COVID-19 та війни проти України населення Росії скоротилося на 2 млн більше, ніж очікувалося.

    Крім того, у 2022 році з Росії виїхало до 1,3 млн осіб, у тому числі багато молодих і добре освічених людей, які працювали  у передових галузях.

    У Мінкомзв'язку РФ заявили, що близько 10% (100 тис.) ІТ-працівників залишили країну в 2022 році та не повернулися.

    "Мобілізація, історично висока еміграція, старіння та скорочення населення обмежують пропозицію робочої сили. Це, швидше за все, призведе до зниження потенційного зростання російської економіки таприскорить інфляцію", - повідомляють у розвідці Британії.

    Нагадаємо, у Росії тривають мобілізаційні заходи. Як вважає  представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, електронні повістки у військкомат для росіян не викличуть протестів, проте посилять депресивний стан населення країни-агресора.

    Зазначимо, раніше західні аналітики повідомляли про те, що мобілізація Путіна ще більше підірве російську економіку, оскільки у Москви немає плану, ким замінити працівників, які або втекли з країни, або були мобілізовані.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.