• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВООЗ заявляє про високий біологічний ризик після захоплення лабораторії зі смертельними вірусами у Судані

    Опубликовано: 2023-04-27 11:40:24

    У столиці Судану Хартумі існує "високий ризик біологічної небезпеки" після того, як одна з воюючих сторін захопила лабораторію, що містить збудники кору, холери та інші небезпечні матеріали.

    Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров’я, пише Reuters.

    Як заявив представник ВООЗ у Судані Німа Саїд Абід, наразі експертам не вдалося отримати доступ до Національної лабораторії громадського здоров’я, щоб захистити біологічні матеріали.

    "Це головне занепокоєння: відсутність доступу для лаборантів до лабораторії та безпечного зберігання наявних біологічних матеріалів і речовин", — сказав він, відмовившись уточнити, яка сторона захопила об’єкт.

    Нагадаємо, 15 квітня спалахнули бої між збройними силами Судану та воєнізованими формуваннями Сил швидкої підтримки (RSF), у результаті яких загинули щонайменше 459 людей і 4072 отримали поранення.

    Зіткнення паралізували роботу лікарень та інших основних служб, а люди вимушені залишатися вдома, не маючи змоги поповнити запаси їжі та води.

    ВООЗ повідомила про 14 нападів на медичні установи з початку зіткнень і намагається евакуювати свій персонал у безпечне місце.

    Гуманітарне управління ООН було змушене скоротити свою діяльність в деяких частинах Судану через інтенсивні бої.

    Щонайменше п'ятеро гуманітарних працівників були вбиті після початку бойових дій, а Міжнародна організація з міграції та Всесвітня продовольча програма призупинили свою діяльність.

    Нагадаємо, що в аеропорту столиці країни Хартума внаслідок бойових дій згорів у перший же день конфлікту літак української авіакомпанії SkyUp.

    ГУР Міноборони повідомило про евакуацію з Судану за умов безперервних боїв 87 громадян України, здебільшого авіаційних фахівців — пілотів, техніків, а також членів їхніх родин.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.