• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євродепутати закликали відхилити запит Угорщини на отримання додаткових коштів від ЄС

    Опубликовано: 2023-04-26 10:20:40

    Лідери політичних груп, які представляють понад 70% Європарламенту, звернулися до Єврокомісії із закликом відхилити запит Угорщини на отримання додаткових коштів від ЄС для відновлення.

    Про це повідомив загальноєвропейський новинний веб-сайт EurActiv з посиланням на відповідний лист євродепутатів.

    До його підписання долучилися всі, крім Європейських консерваторів і реформістів. Водночас підписали правоцентристська Європейська народна партія, група соціалістів і демократів, ліберал Rene Europe, Зелені та Ліві.

    "На нашу думку, це явно унеможливлює надання позитивної оцінки першому запиту на оплату в рамках Плану відновлення та стійкості", — йдеться в листі.

    Будапешт подавав запит на отримання 20 млрд євро коштів для відновлення після пандемії Covid-19 на тлі тривалих дискусій з Брюсселем щодо верховенства права, демократичних свобод і недискримінації в Угорщині.

    Тепер у своєму листі євродепутати вказують на серію нещодавно прийнятих внутрішніх законів Угорщини, які сприятимуть "погіршенню верховенства права, основних прав і демократії".

    Нагадаємо, раніше ЄС блокував 22 мільярди євро з фондів згуртування ЄС для Угорщини, через відхід від демократичних реформ та не виконання умов, пов’язаних з незалежністю судової системи, академічними свободами, правами ЛГБТ. Крім того, блок затримував Угорщині 5,8 мільярда євро грантів через проблеми з незалежністю судів.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.