• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент Чехії застеріг, що Євросоюз та США «не зможуть протистояти Китаю поодинці»

    Опубликовано: 2023-04-25 15:30:06

    Президент Чеської Республіки Петр Павел заявив про необхідність "спільної та збалансованої" стратегії між США, Європою та іншими демократіями для того, щоб протистояти впливу Китаю. Про це повідомляє Euractiv з посиланням на слова президента журналістам під час зустрічей з президентом Євроради Шарлем Мішелем.

    За словами Павела, необхідно домовитись щодо протидії Китаю, але уникати розбіжностей серед союзників.

    "Ми не повинні проводити жодних розмежувальних ліній між Європою, Північною Америкою та іншими демократіями, а шукати спільні підходи, які допоможуть нам створити достатній баланс для економічної, політичної та фінансової могутності Китаю", – сказав він.

    Президент зауважив, що "нормально", коли різні країни-члени альянсу мають різні точки зору, опосередковано відповівши президенту Франції Емманюелю Макрону, пише Euractiv.

    На думку Павела, демократичні країни повинні спробувати "змінити правила гри" і не погоджуватись з вимогами Китаю.

    "ЄС не може зробити це сам. Навіть США не можуть зробити це поодинці в довгостроковій перспективі. Спосіб створити достатню економічну, політичну і, в довгостроковій перспективі, можливо, навіть військову противагу Китаю – це спільна робота", – зазначив Павел.

    За його словами, Заходу необхідно співпрацювати та об'єднати зусилля з Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією. Тільки в такий спосіб можна буде створити нову силу, яку "Китай поважатиме", сказав Павел.

    Артем Джеріпа

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.