• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай побачить сильну позицію після заяв його посла, ми можемо змінити політику — Євросоюз

    Опубликовано: 2023-04-25 14:30:16

    Верховний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що Китай побачить "сильну позицію" Європи після заяв його посла у Франції Лу Шає, який сказав, що тимчасово окупований Крим начебто "спочатку належав Росії". Про це він повідомив на зустрічі Ради з закордонних справ.

    За його словами, він не може заздалегідь сказати про результати обговорень подібних заяв з боку КНР, проте це "напевно, буде сильна позиція".

    "Потрібно прояснити, якою є офіційна думка китайського уряду про суверенітет і незалежність деяких держав", — сказав Боррель.

    Дипломат заявив, що в червні Європейська рада, можливо, "перегляне та відкалібрує" стратегію ЄС щодо Китаю.

    Раніше в інтерв'ю французькому телебаченню Лу Шає повторив пропагандистську тезу Москви про те, що колишні радянські країни "не мають ефективного статусу в міжнародному праві, тому що немає міжнародної угоди, яка б надала чинності їхньому статусу суверенних країн".

    Також він сказав, що Крим нібито "спочатку належав Росії" і був "подарований Україні" керівником СРСР у 1953-1964 роках Микитою Хрущовим.

    У МЗС КНР заявили, що Пекін поважає суверенну незалежність і територіальну цілісність усіх країн та підтримує цілі та принципи статуту ООН. Разом з тим посольство Китаю у Франції видалило стенограму інтерв'ю Лу Шає.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.