• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія призупинила закупівлю зброї у Росії через побоювання вторинних санкцій США – Bloomberg

    Опубликовано: 2023-04-24 16:30:33

    Російське постачання військових товарів до Індії призупинилося, тому що держави шукають новий платіжний механізм, який не порушував би санкції США. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела в індійському уряді.

    Індійські платежі за зброю на суму понад $2 млрд "застрягли" на рік. Росіяни припинили кредит на $10 млрд на постачання запасних частин; також не були поставлені дві батареї протиракетної оборони С-400, повідомили джерела видання.

    Як зауважує Bloomberg, Індія не може розрахуватися у доларах США через побоювання щодо вторинних санкцій. Росія не бажає приймати оплату у рупіях через нестабільність обмінного курсу. Також в Індії існує занепокоєння, що вони не зможуть придбати достатньо рублів на відкритому ринку за справедливою ціною.

    Сторони шукають способи обійти ці проблеми, зокрема у вигляді інвестування в Індію, використання інших валют та компенсації Росією закупівель індійського імпорту ціною зброї, пише Bloomberg.

    Росія є найбільшим постачальником озброєння для Індії, необхідної для стримування Пакистану та Китаю, зазначає видання.

    Офіційні особи Індії та Росії не відповіли на запити Bloomberg.

    Артем Джеріпа

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.