• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зараз немає доказів постачання Китаєм летальної зброї в Росію - Столтенберг

    Опубликовано: 2023-04-20 09:40:22

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наразі немає жодних доказів того, що Китай надає військову допомогу Росії.

    Про це повідомляє CNN.

    "Ми дуже уважно стежимо за ситуацією і поки що не бачимо жодних доказів того, що Китай надає летальну військову допомогу Росії. Наше послання дуже чітке: було б великою помилкою підтримувати незаконну війну президента Володимира Путіна", - сказав він. 

    Зазначимо, що Китай заявив про свій нейтралітет щодо війни в Україні і закликав до миру в конфлікті. Але він також відмовився засудити російське вторгнення або публічно закликати Росію вивести свої війська. Лідери обох країн зустрічалися в березні.

    Раніше 18 квітня глава американських сил в Індо-Тихоокеанському регіоні Джон Аквіліно попередив про партнерство між Росією і Китаєм, заявивши, що воно "викликає велике занепокоєння".

    " У них немає друзів. Вони зрозуміли, що для досягнення своїх стратегічних цілей їм краще бути разом", - сказав він.

    Нагадаємо, що у російській зброї виявляють все більше компонентів із Китаю. Експерти повідомили, що знайшли китайські деталі в системі управління вогнем російських танків, які раніше використовували запчастини французького виробництва.

    Михайло Шилін

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.