• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глави МЗС країн G7 пригрозили Росії і тим, хто її підтримує в Україні, серйозними наслідками

    Опубликовано: 2023-04-19 15:30:15

    Міністри закордонних справ G7 заявили, що Росія зіткнеться із "серйозними наслідками" у разі будь-якого використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї, а ті, хто підтримує Росію в Україні, зазнають "серйозних витрат". Про це йдеться в оприлюдненому міністрами комюніке, повідомляє CNN.

    "Безвідповідальна ядерна риторика Росії та її погрози розгорнути ядерну зброю в Білорусі є неприйнятними. Будь-яке застосування Росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї призведе до тяжких наслідків", — йдеться у документі.

    "Ми залишаємося відданими посиленню санкцій проти Росії, координації та повному їх виконанню. Ми повторюємо наш заклик до третіх сторін припинити допомогу Росії у війні, інакше вони зазнають серйозних витрат", – наголосили міністри.

    У комюніке також рішуче засуджується "широке використання Росією інформаційних маніпуляцій і дезінформації" для отримання підтримки у війні проти України.

    Представники країн G7 підтримали "вивчення питання щодо створення" міжнародного трибуналу на базі судової системи України для переслідування злочинів агресії проти України.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.