• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В США не бачать ознак того, що Єгипет передає ракети Росії

    Опубликовано: 2023-04-13 09:40:21

    Білий дім заявляє, що не має жодних ознак того, що Єгипет надає Росії смертоносну зброю для її війни в Україні.

    Про це повідомляє CNN.

    "Ми не бачили жодних ознак того, що Єгипет надає летальну зброю Росії", - заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Він сказав, що Єгипет залишається "важливим партнером у сфері безпеки" і залишатиметься таким і надалі.

    У секретних документах, датованих лютим, йшлося про розмови між президентом Абделем Фаттахом ас-Сісі і високопоставленими єгипетськими військовими, в яких йшлося про плани постачання Росії артилерії і пороху, а також про необхідність тримати ці плани в таємниці, повідомляв Washington Post.

    Єгипетський чиновник, ім'я якого не називається, назвав матеріал Washington Post "інформаційним абсурдом" і заявив, що Єгипет дотримується "збалансованої політики" з усіма міжнародними сторонами.

    Кірбі відмовився підтвердити дійсність документа і відмовився деталізувати будь-які дипломатичні розмови між Вашингтоном і Каїром.

    Нагадаємо, раніше The Washington Post, аналізуючи виток секретних документів США, написала, що ас-Сісі нещодавно наказав підлеглим виготовити до 40 тис. ракет для таємного відправлення в Росію.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.