• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок праці в Україні стабілізувався. Кількість нових вакансій зростає — Опендатабот

    Опубликовано: 2023-04-10 18:00:44

    За рік від початку повномасштабної війни відбулася стабілізація ринку праці: кількість нових вакансій стабільно зростає місяць до місяця. Зокрема, у березні до лютого кількість активних пропозицій роботи зросла на 14%. Водночас це ще менше, ніж до російського вторгнення — в 1,4 раза. Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

    Загалом у березні на платформі Work.ua було розміщено 75,5 тис. вакансій.

    Найбільший приріст зафіксовано на:

    Миколаївщині (+32%),
    Черкащині (+23%),
    Одещині (+22%).

    Пожвавішала бізнес-активність й на деокупованій Херсонщині: +21% вакансій за місяць.

    Після спаду у лютому, на початку весни кількість нових та оновлених резюме за місяць збільшилась на 7% — до 431 тисячі. Найбільш активно українці шукають роботу на Київщині, у Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях. Дистанційна робота все ще залишається на другому місці за затребуваністю.

    Жінки також активніше шукають нову роботу: кількість нових резюме від жінок в 1,4 раза більша за кількість нових оголошень про пошук роботи від чоловіків. Варто зазначити, що кожне друге нове резюме у березні — від фахівців без досвіду роботи (54%).

    ІТ-сектор
    Криза в українському ІТ-секторі продовжується, проте роботодавці починають проявляти більшу активність.

    За даними сервісу з пошуку роботи для ІТ-спеціалістів Djinni, у березні компанії опублікували 15 тис. вакансій. Це на 1,5 тис. більше, ніж у лютому, але все ще менше, ніж наприкінці 2022 року.

    Також зросла й кількість активованих кандидатів — до 24 тисяч проти 21 тисячі у лютому.

    Зазначається, що айтівці активно шукають роботу: у березні було майже 327 тисяч відгуків на вакансії. Це черговий рекорд, адже останній найбільший показник — 290 тисяч — було зафіксовано у січні.

    Роман Мирончук

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.