• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іспанія розгортає NASAMS у Балтійському регіоні для захисту повітряного простору НАТО

    Опубликовано: 2023-04-10 16:00:06

    Іспанія розгортає в Естонії ЗРК NASAMS норвезького виробництва в межах своїх зобов’язань перед НАТО в Балтійському регіоні. Системи захищатимуть авіабазу Амарі, де розташовані винищувачі Альянсу у складі ротаційних змін для патрулювання повітряного простору Латвії, Естонії та Литви, повідомляє УНН з посиланням на Euractiv.

    Деталі

    Як повідомили джерела в Міністерстві оборони Іспанії, зенітно-ракетний комплекс із радіусом дії до 120 кілометрів буде розгорнутий в Естонії протягом чотирьох місяців. Про цей крок у лютому цього року оголосила міністр оборони країни Маргарита Роблес, рішення ухвалене у межах зобов’язань Мадрида щодо захисту східного флангу НАТО.

    Нещодавно Іспанія зробила свій внесок у посилення захисту повітряного простору Балтійського регіону. Повідомляється, що влада Естонії підтвердила інформацію про надання ЗРК в четвер, 6 квітня, після зустрічі Роблес зі своїм естонським колегою Ханно Певкуром у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

    Розгортання NASAMS в Естонії відбувається після спеціального запиту уряду балтійської країни, його підтримала вся Рада міністрів Іспанії, включаючи міністрів від лівої Unidas Podemos, молодшого коаліційного партнера PSOE у виконавчій владі.

    Нагадаємо

    Міністр оборони Маргарита Роблес повідомила, що шість танків Leopard 2A4, які Іспанія пообіцяла відправити Україні, покинуть країну в другій половині квітня.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.