• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейським борцям із шахраями дали право розслідувати використання грошей ЄС в Україні

    Опубликовано: 2023-03-29 13:40:45

    Європейське управління із запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) отримало доступ до документів або іншої інформації в українських держорганах, щодо технічного та фінансового управління операціями, які частково або повністю фінансуються Європейським Союзом. Відповідну адміністративну домовленість підписали голови Державної аудиторської служби та OLAF у Києві, повідомляється на урядовому порталі.

    Документ підписано з метою захисту фінансових інтересів Євросоюзу шляхом боротьби з шахрайством, корупцією та будь-якою іншою незаконною діяльністю для забезпечення оптимального використання наявних ресурсів, йдеться у повідомленні.

    Держаудитслужба в межах компетенції надаватиме OLAF усю необхідну допомогу щодо проведення розслідувань на території України.

    Сторони також мають намір співпрацювати у сфері оцінки загроз та аналізу ризиків, а також у сфері навчання.

    "Обмін інформацією, методологічна підтримка експертів та компетентних органів ЄС є особливо актуальною, оскільки значна зовнішня двостороння та багатостороння фінансова підтримка, що надається нашій країні, має вирішальне значення для підтримки стабільності нашої держави", — заявляють у Держаудитслужбі.

    Роман Бриль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.