• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд підтримав експериментальний проєкт соціальних послуг для окремих категорій ВПО

    Опубликовано: 2023-03-24 16:30:28

    Кабмін ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо надання окремих соціальних послуг найбільш вразливим категоріям громадян, пише УНН з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

    Деталі

    Йдеться про осіб, які через бойові дії або тимчасову окупацію опинилися в складних життєвих обставинах. Соціальні послуги будуть надаватися у закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики. Зокрема, серед таких закладів – окремі санаторії у Трускавці та Миргороді.

    У межах реалізації експериментального проєкту передбачено 4 соціальні послуги:

    надання притулку,
    підтриманого проживання,
    стаціонарний догляд,
    соціальна адаптація.

    Ці послуги безоплатно надаватимуться людям похилого віку й особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб. Таким чином, найбільш незахищеним громадянам буде гарантовано не тільки прихисток, а й соціальну підтримку з урахуванням індивідуальних потреб, зазначається в Telegram Мінреінтеграції.

    Доповнення

    Уряд також розробив пілотний проект про перехід деяких соціальних закладів на фінансування за моделлю системи медичних гарантій.

    Антоніна Гороховська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.