• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європарламент ухвалив резолюцію щодо білорусі: згадали про війну в Україні і санкції

    Опубликовано: 2023-03-16 17:30:03

    Європарламент сьогодні ухвалив резолюцію щодо білорусі, де заявив, що білоруський режим має припинити придушення інакодумців, а Євросоюзу необхідно розширити санкції проти мінська, як і підготувати судові справи проти білоруських чиновників, причетних до порушень прав людини, пише УНН.

    Деталі

    Зокрема, у резолюції була згадка про співучасть білорусі в агресії рф проти України.

    "Закликаючи до звільнення та виплати компенсацій усім несправедливо ув'язненим, парламент знову заявляє про своє рішуче засудження участі білорусі у війні росії проти України. Посилаючись на білоруський режим як на співучасника російського державного спонсорства тероризму, євродепутати висловили розчарування тим, що країна не була включена до нещодавнього 10-го пакету санкцій ЄС проти росії. Вони хочуть жорстких обмежувальних заходів щодо мінська, що включають, зокрема, включення калійної галузі до санкційного списку ЄС, оскільки вона є основним джерелом доходів білоруського режиму", - зазначається у повідомленні Європарламенту за підсумками голосування.

    При цьому журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter додав, щоу резолюції щодо білорусі, яка не має обов'язкової сили, Європарламент "висловлює жаль з приводу недавнього візиту до мінська міністра закордонних справ Угорщини Сійярто і засуджує МОК за дозвіл білоруським спортсменам брати участь у кваліфікації до Олімпійських ігор - 2024 під нейтральним прапором".

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.