• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сі Цзіньпін планує поговорити із Зеленським поряд з планами на зустріч з путіним - WSJ

    Опубликовано: 2023-03-14 17:30:25

    Китайський лідер Сі Цзіньпін планує вперше з початку війни в Україні поговорити з Президентом України Володимиром Зеленським, ймовірно, після того, як наступного тижня відвідає москву, щоб зустрітися з президентом росії володимиром путіним, з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням, повідомляє Wall Street Journal, пише УНН.

    Деталі

    За словами деяких людей, переговори з путіним та Зеленським, "останні з яких, як очікується, відбудуться віртуально", "відображають прагнення Пекіна відігравати активнішу роль у посередництві у припиненні війни в Україні".

    Як вказано, Сі розглядає можливість відвідування інших європейських країн у межах своєї поїздки до росії, хоча, за словами людей, його повний маршрут ще не підтверджено.

    "Пряма розмова із Зеленським, якщо вона відбудеться, стане важливим кроком у спробах Пекіна зіграти роль миротворця в Україні, які й досі зустрічали в Європі скептично. Це також зміцнить репутацію Пекіна як глобального впливового посередника після того, як минулого тижня він сприяв несподіваному дипломатичному прориву між Саудівською Аравією та Іраном", - зауважує видання.

    Раніше

    Reuters повідомило, що Сі Цзіньпін наступного тижня відвідає москву для зустрічі з путіним.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.