• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий китайський прем'єр Лі Цян висловився за співпрацю КНР та США

    Опубликовано: 2023-03-14 13:40:36

    У першому великому зверненні новий прем'єр Держради КНР Лі Цян виступив за співпрацю Китаю та США, заявивши, що дві світових держави "можуть багато чого досягти, працюючи разом". Так його слова передає державне агентство КНР Сіньхуа.

    Виступаючи на пресконференції після завершення щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників, Лі зазначив, пославшись на статистику китайської сторони, що двостороння торгівля між КНР та США у 2022 році досягла рекордного рівня майже $760 млрд.

    "Китай та Сполучені Штати економічно тісно переплетені, і обидві країни отримали вигоду з розвитку іншої сторони", – додав він.

    Пославшись на свій особистий досвід роботи в Шанхаї, новий (з 11 березня) прем'єр Китаю сказав, що "всі" старші менеджери багатонаціональних корпорацій, з якими він розмовляв, "з оптимізмом" дивляться на майбутнє як Шанхаю, так і Китаю загалом, і "всі вони вважають, що співпраця – це вірний шлях до безпрограшних результатів".

    "Оточення та придушення ні в чиїх інтересах", – сказав 63-річний прем'єр КНР, повторивши недавні слова китайського лідера Сі Цзіньпіна.

    У промові Лі згадував деяких "людей у США", які "останніми роками сурмлять про розрив зв'язків із Китаєм": "Але мені цікаво, скільки людей дійсно можуть отримати вигоду з такого роду хайпу".

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.