• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Папа Римський готовий відвідати Київ за однієї умови

    Опубликовано: 2023-03-14 12:00:59

    Папа Римський Франциск заявив, що готовий поїхати до Києва, але за умови, що потім він відправиться до Москви, щоб "спробувати чимось допомогти".

    Про це 11 березня він заявив у інтервʼю аргентинському виданню La Nacion.

    "Я готовий поїхати до Києва. Я хочу в Київ. Але за умови виїзду до Москви. Я поїду в обидва місця або в жодне", — сказав Франциск.

    Водночас він зауважив, що наразі для нього поїздка до столиці РФ є "неможливою".

    Так само скептично Франциск відносить до зустрічі президента Володимира Зеленського з лідером Росії Володимиром Путіним в Ватикані. Але він не виключає, що зустріч може відбутися в майбутньому в обраному місці. Хоча Зеленський ще в жовтні підписав указ щодо неможливості проведення переговорів з Путіним.

    Папа Римський також очікує першу леді України Олену Зеленську на зустріч у Ватикані, про що було домовлено раніше. Але в останню мить вона скасувала перемовини через масоване бомбардування України.

    Раніше Франциск заявив, що війни, подібні до війни в Україні, де цивільні території зазнають безладного знищення, є "злочином проти Бога та людства". Він також вважає, що війну в Україні підживлюють "імперські інтереси" і не лише Росії.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.