• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина відновила переговори щодо НАТО з Фінляндією та Швецією

    Опубликовано: 2023-03-13 16:00:26

    Переговори Туреччини з Фінляндією та Швецією про вступ двох останніх до НАТО відновилися вчора, 9 березня, у Брюсселі. Про це повідомила пресслужба Північно-атлантичного альянсу, передає УНН.

    Деталі

    Це вже треті переговори у межах механізму, заснованого на основі тристороннього меморандуму, який підписали на полях саміту НАТО в Мадриді в червні 2022 року.

    Представники Туреччини, Фінляндії та Швеції обговорили конкретні кроки щодо виконання тристороннього меморандуму. Як було домовлено в меморандумі, між ними немає обмежень на експорт зброї; вони значно посилили співпрацю у боротьбі з тероризмом.

    Сторони погодилися, що рішення про запрошення Фінляндії та Швеції стати членами НАТО є історичним. Окрім того, узгодили, що швидка ратифікація заявок як Фінляндії, так і Швеції буде в інтересах усіх, а їх членство зміцнить Альянс.

    Нагадаємо

    Нещодавно CNN повідомило, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган блокує вступ Фінляндії та Швеції в НАТО, аби не засмучувати російського диктатора володимира путіна, проте цим він може зіграти на руку кремля.

    Варвара Крат

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.