• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США перекинули в Європу «літак судного дня»

    Опубликовано: 2023-03-02 15:00:56

    Сполучені Штати відправили у Європу літак E-6B Mercury, який має статус "повітряного командного пункту" Стратегічного командування ЗС США. Його також називають "літаком судного дня". Про це інформує УНН, посилаючись на Twitter командування військ Сполучених Штатів у Європі.

    Цитата

    "Літак ВМС США E-6B Mercury, приписаний до Стратегічного командування США, прибув до Ісландії під час проведення операцій у зоні відповідальності Європейського командування ЗС США. Екіпаж зустрівся з послом США в Ісландії Керрін Патман та іншими дипломатичними та військовими лідерами", - йдеться в повідомленні.

    Доповнення

    Літак E-6B Mercury - військовий стратегічний літак, літак управління і зв'язку і повітряний командний пункт ВМС США. Він був розроблений компанією Boeing і залучається до різних військових навчань. Літак забезпечує резервний зв'язок з атомними підводними човнами стратегічного призначення і використовується як повітряний командний пункт об'єднаного стратегічного командування Збройних сил США.

    За даними ЗМІ, після повномасштабного вторгнення рф в Україну у 2022 році повітряний флот E-6 Mercury збільшив кількість своїх щоденних польотів, що свідчить про те, що американські стратегічні сили певним чином відповіли на вторгнення росії.


    Нагадаємо

    Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Вашингтон веде переговори з Берліном та Варшавою про проведення спільних військових навчань у Польщі у відповідь на загрозу східному флангу НАТО з боку рф.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.