• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія може поглинути Білорусь, в НАТО повинні бути готовими — ISW

    Опубликовано: 2023-02-23 14:30:55

    Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували дані розслідування міжнародних журналістів, згідно з якими Росія планувала до 2030 року взяти під повний контроль Білорусь, та підтвердили ймовірність такого сценарію. Про це йдеться у зведенні організації.

    Як зазначається у зведенні, російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, зможе досягти значних успіхів у Білорусі, а це ставить Захід перед рішенням про те, як поводитися з потенційним майбутнім ландшафтом безпеки на східному фланзі НАТО.

    "Якщо Захід дозволить Путіну зберегти його нинішні успіхи в Україні, зокрема в Криму та східній Херсонській області, тоді Кремль зможе використовувати як окуповані білоруські, так і українські території для подальшої загрози Україні та східному флангу НАТО", — йдеться у повідомленні.

    Аналітики ISW додали, що Захід міг би альтернативно встановити умови для майбутнього, в якому територіально вся Україна стане "надійним військовим партнером у захисті східного флангу НАТО від Росії й окупованої Росією Білорусі".

    Для цього, пишуть аналітики, в НАТО мають надати Україні можливість вигнати російські війська зі своєї території.

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.