• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Боррель закликав віддати Україні боєприпаси з арсеналів армій ЄС

    Опубликовано: 2023-02-22 15:30:06

    Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що найближчі тижні російсько-української війни будуть визначальними, і закликав європейські країни поділитися з Україною боєприпасами з власних арсеналів. Про це він сказав на пресконференції у Брюсселі в понеділок.

    Боррель заявив, що Росія зараз має вдвічі більше солдатів для нового наступу, ніж рік тому, і використовує по 50 000 артилерійських снарядів на добу.

    Україні терміново потрібні всі доступні боєприпаси, щоб вона могла дати відсіч, наголосив дипломат.

    "У вас може бути зброя, але до зброї потрібна куля – особливо для танків і артилерії", – пояснив він.

    Боррель збирається через два тижні на зустрічі міністрів оборони у Стокгольмі запропонувати детальну пропозицію зі збільшення виробництва та закупівлі боєприпасів у Європі.

    "Але найближчими тижнями найкращий спосіб забезпечити Україну боєприпасами – поділитися вже наявними запасами боєприпасів європейських армій. Ми не маємо чекати, поки вони будуть виготовлені. Треба використовувати те, що вже вироблено і є в запасах, або вже законтрактовано і буде вироблено найближчими днями. Пріоритетом має бути постачання українській армії – скільки зможемо", – сказав дипломат.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.