• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз запустив цивільну місію на кордоні Азербайджану та Вірменії

    Опубликовано: 2023-02-22 13:20:28

    20 лютого Європейський Союз запустив цивільну Місію ЄС у Вірменії задля сприяння стабільності на кордоні з Азербайджаном. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

    Як зазначається, Місія ЄС у Вірменії (EUMA) була офіційно створена рішенням Ради ЄС у рамках Загальної безпекової та оборонної політики (ЗБОП).

    "Шляхом свого розгортання на вірменському боці вірмено-азербайджанського кордону вона покликана сприяти стабільності у прикордонних районах Вірменії, зміцненню довіри та безпеки людей", – йдеться в повідомленні.

    Очікується, що Місія забезпечить умови, які сприятимуть зусиллям щодо нормалізації відносин між Вірменією та Азербайджаном.

    Наголошується, що в EUMA працюватиме виключно цивільний персонал – близько 100 осіб, зокрема близько 50 неозброєних спостерігачів.

    Оперативний штаб місії перебуватиме у місті Єхегнадзорі.

    У Раді ЄС нагадали, що 27 грудня 2022 року міністр закордонних справ Вірменії запропонував ЄС направити до Вірменії цивільну місію ЗБОП.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.