• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Візит Байдена показав, що Росія прийшла до стратегічного провалу в Україні – Салліван

    Опубликовано: 2023-02-22 12:00:09

    Візит президента США Джо Байдена до Києва "безпрецедентний для нашого часу", оскільки президент вперше відвідав столицю країни, яка перебуває у стані війни і в якій немає військової присутності США. Про це заявив на брифінгу радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван.

    Салліван сказав, що на думку Байдена поїздка до Києва була важливою "через критичний момент, у якому ми опинилися напередодні річниці повномасштабного вторгнення Росії до України".

    Байден також скористався можливістю "стояти поруч із президентом Володимиром Зеленським у вільному Києві, щоб не на словах, а на ділі показати світові, що Україна успішно протистоїть російській агресії, а Росія дійшла в Україні до стратегічного провалу", сказав радник Білого дому.

    За його словами, президент США хотів "послати чіткий і ясний сигнал про незмінну американську підтримку України" та "єдність Заходу й міжнародної спільноти у підтримці України та протистоянні російській агресії".

    Салліван пояснив, що Байден із Зеленським обговорювали "найближчі місяці з погляду того, що відбувається на фронті", те, що потрібно Україні, щоб "добитися успіху на полі бою", потреби України в енергетиці, інфраструктурі, економічній підтримці, забезпеченні гуманітарних потреб.

    Окремою темою переговорів президентів були сесія Генеральної Асамблеї ООН щодо України та українська формула миру.

    Салліван також сказав, що під час виступу у Варшаві Байден має намір заявити, що "Путін вважав, що Україна виявиться слабкою і що Захід буде роз'єднаний", проте результат вторгнення Росії в Україну "виявився повністю протилежним".

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.