• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Навчанням стратегічних ядерних сил РФ спробує зірвати візит Байдена до Європи - ГУР

    Опубликовано: 2023-02-21 10:40:12

    В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України вказують, що Росія напередодні візиту до Європи президента США Джозефа Байдена, запланованого на 20-22 лютого, розпочинає масштабні навчання стратегічних ядерних сил.

    Як ідеться у повідомленні ГУР, наразі підтверджено підготовку компонентів стратегічних ядерних сил до пуску балістичних ракет морського та наземного базування, а також крилатих ракет повітряного базування.

    В рамках підготовки до навчань, за даними української розвідки, проведено перевірку системи централізованого бойового управління Збройних сил РФ "Моноліт".

    "Зокрема, перевірено канали бойового управління, сили та засоби стратегічних ядерних сил переведено у вищі ступені бойової готовності, до екіпажу ракетного підводного крейсера стратегічного призначення доведено бойове розпорядження на вихід у район пуску, підтримується 24-годинна бойова готовність СЯС до застосування", - сказано в повідомленні.

    Крім того, зазначається, що на авіабазі "Тамбов" розгорнуто допоміжний пункт управління командування дальньої авіації. В ГУР вважають, що такі дії військово-політичного керівництва РФ, зокрема, є спробою завадити візиту Байдена до Європи шляхом прямого ядерного шантажу та послабити міжнародну підтримку України.

    Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Байден може зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським в рамках візита до Польщі, оскільки останній планує відвідати сусідню країну з офіційним візитом у той самий час.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.