• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єр Великобританії очікує, що НАТО до липня розробить гарантії безпеки для України

    Опубликовано: 2023-02-21 09:20:46

    Союзники по НАТО мають завершити розробку гарантій безпеки для України, коли лідери альянсу зустрінуться на саміті у Вільнюсі у липні.

    Про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак в інтерв'ю Bloomberg.

    Сунак підтримав ідею вступу України до НАТО і наполягає на тому, що до цього має бути розроблений план забезпечення безпеки країни.

    "Нам потрібно подумати про те, як у майбутньому ми захищатимемо безпеку України. Це розмова, яку ми вже маємо розпочати, бо саміт у Вільнюсі – гарне місце для його завершення", - сказав британський прем'єр.

    Зазначається, що лідери країн НАТО зустрінуться 11 та 12 липня у столиці Литви.

    Сунак також закликав союзників України направити більше артилерії, далекобійної зброї, танків та систем ППО, щоб відбити російське вторгнення, заявивши, що війна досягла переломного моменту, і Київ може отримати вирішальну перевагу, якщо йому дадуть правильну зброю.

    Раніше прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявив, що західні партнери планують цього року надати Україні гарантії, які мають захистити державу у її протистоянні з Російською Федерацією.

    Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що разом з литовським колегою Гітанасом Науседою лобіюватиме надання Україні гарантій безпеки з боку НАТО.

    Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що розраховує на вступ України до Європейського Союзу за два роки, а до НАТО - після перемоги у війні з Росією.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.