• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США підтримають Україну у формуванні «української армії майбутнього» - Нуланд

    Опубликовано: 2023-02-20 15:00:26

    Для стримування "будь-яких майбутніх апетитів" російського диктатора володимира путіна, Сполучені Штати підтримують довгостроковий план зі створення "української армії майбутнього". Про це повідомила заступник Держсекретаря США Вікторія Нуланд під час онлайн-дискусії, організованої Фондом Карнегі, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    "Ми ніколи не повинні довіряти (росії - ред.), доки при владі перебуває володимир путін або хтось на зразок нього, через те, що ми бачили в 2014 році. Навіть якщо буде справедливий мир, має бути довгостроковий план зі створення української армії майбутнього, щоб вони могли стримувати будь-які майбутні апетити путіна.

    Ми готові підтримувати їх (українців - ред.) у розбудові довгострокової інтегрованої протиповітряної оборони, довготермінової вищої безпеки кордонів і здатності контролювати свої моря тощо", - наголосила Нуланд.

    Деталі

    Вона вкотре повторила тезу, що війна "могла б закінчитися завтра", якби путін припинив воювати та вивів війська рф з території України.

    "Це його війна, його агресія, його вибір, його імперські амбіції. Це не має нічого спільного з тим, що Україна робила чи планувала робити", - зауважила заступниця Держсекретаря.

    Наразі жодна зі сторін не готова припинити війну, додала Нуланд та процитувала Держсекретаря США Ентоні Блінкена: "Якщо росія перестане воювати - закінчиться війна, якщо перестане воювати Україна - їй настане кінець". За її словами, Вашингтон вважає, що боротьба прискориться навесні, проте вони вже зараз допомагають Києву спланувати довгостроковий стримуючий засіб.

    "Це єдиний спосіб змусити їх відчути себе у безпеці, щоб ця війна колись закінчилася", - підсумувала заступниця Держсекретаря.

    Нагадаємо

    Вікторія Нуланд заявила, що на сьогодні Крим - важлива матеріально-технічна база рф, а військові об'єкти на півострові є законними цілями, адже Крим - це Україна.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.