• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розпочато цифровізацію музейного фонду України

    Опубликовано: 2023-02-20 14:30:56

    12 провідних музеїв вже тестують прототип електронної системи реєстру музейного фонду України (МФУ). Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

    Наразі до проєкту залучені фахівці різного профілю, представники музеїв: історичних, природничих, археологічних, художніх. Досвід учасників допоможе створити зручну й корисну електронну систему обліку цінностей.

    Цифровізація музейного фонду дозволить музеям самостійно вносити до системи дані про музейні предмети, які в них зберігаються, реставруються, перевозяться або були втрачені. Реєстр також матиме доступ до державних й міжнародних сервісів. Завдяки цьому можна буде легше отримати дозвіл на вивіз культурних цінностей за кордон. Відповідно Україна зможе швидше інтегруватися в мистецьку Європу.

    Відкриті дані реєстру будуть також опубліковані на сайті, задля популяризації українського мистецтва та музейних колекцій.

    Проєкт реалізується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні та фінансується Канцелярією прем'єр-міністра Республіки Польща.

    Софія Король

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.