Розпочато цифровізацію музейного фонду України

20 фев, 14:30

12 провідних музеїв вже тестують прототип електронної системи реєстру музейного фонду України (МФУ). Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Наразі до проєкту залучені фахівці різного профілю, представники музеїв: історичних, природничих, археологічних, художніх. Досвід учасників допоможе створити зручну й корисну електронну систему обліку цінностей.

Цифровізація музейного фонду дозволить музеям самостійно вносити до системи дані про музейні предмети, які в них зберігаються, реставруються, перевозяться або були втрачені. Реєстр також матиме доступ до державних й міжнародних сервісів. Завдяки цьому можна буде легше отримати дозвіл на вивіз культурних цінностей за кордон. Відповідно Україна зможе швидше інтегруватися в мистецьку Європу.

Відкриті дані реєстру будуть також опубліковані на сайті, задля популяризації українського мистецтва та музейних колекцій.

Проєкт реалізується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні та фінансується Канцелярією прем'єр-міністра Республіки Польща.

Софія Король

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/542714.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua