• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним, а РФ – спонсором тероризму

    Опубликовано: 2023-02-20 10:20:09

    Парламент Словаччини у четвер, 16 лютого, ухвалив резолюцію, якою визнав нинішній російський режим терористичним, а Росію - державою, що підтримує тероризм.

    Про це повідомляє пресслужба парламенту Словаччини.

    В ухваленому документі Словаччина вкотре засудила російську агресію в Україні, атаку окупантів на цивільне населення та об'єкти, а також висловила підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

    Депутати Словаччини також засудили прямі та непрямі погрози Росії застосувати ядерну зброю. Заявили, що не визнають проведення та результатів "референдумів" в окупованих областях України, вважаючи ці території такими, що залишаються у складі України.

    Водночас депутати засуджують гібридну війну, яку веде Росія також на території Словаччини, та закликають правоохоронні органи, спецслужби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї, щоб зберегти безпеку та демократію у країні.

    Нагадаємо, Європейський парламент 23 листопада ухвалив резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму.

    Раніше деякі держави ЄС вже визнали Росію спонсором тероризму. Зокрема, Сейм Польщі ухвалив резолюцію про визнання Росії державою, яка підтримує тероризм.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.