• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столтенберг закликав Південну Корею посилити військову підтримку України

    Опубликовано: 2023-01-31 18:00:04

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Південну Корею збільшити військову підтримку України, посилаючись на інші країни, які змінили свою політику ненадання зброї країнам у конфлікті після вторгнення росії. Він зауважив, що для того, щоб "самодержавство і тиранія" не перемогли, Києву потрібне озброєння, пише УНН з посиланням на Reuters.

    Цитата

    "Я закликаю Республіку Корея продовжувати і активізувати конкретне питання військової підтримки. Зрештою, це рішення приймати вам, але я скажу, що кілька союзників по НАТО, політика яких була ніколи не експортувати зброю в країни, що перебувають у конфлікті, зараз змінили цю політику", - сказав Столтенберг, навівши у приклад Німеччину, Швецію та Норвегію.

    Він додав: "Якщо ми не хочемо, щоб самодержавство і тиранія перемогли, то їм потрібна зброя, це реальність".

    Деталі

    Генсек НАТО здійснив робочий візит до Сеула, щоб зміцнити зв’язки із союзниками США перед обличчям війни в Україні та зростання конкуренції з Китаєм. Виступаючи в Інституті перспективних досліджень Чея, він подякував Південній Кореї за її нелетальну допомогу Україні, але закликав збільшити її, додавши, що існує "термінова потреба" в боєприпасах.

    Під час зустрічей із високопоставленими офіційними особами країни Столтенберг стверджував, що події в Європі та Північній Америці взаємопов’язані з іншими регіонами, і що альянс хоче допомогти впоратися з глобальними загрозами шляхом розширення партнерства в Азії. Він також наголосив, що "надзвичайно важливо", щоб росія не виграла цю війну, не лише для України, але й щоб уникнути неправильного повідомлення авторитарним лідерам, у тому числі в Китаї, що вони "можуть отримати те, чого хочуть, силою".

    За словами Генсека, хоч Китай не є супротивником НАТО, він став "набагато вище" в порядку денному Альянсу.

    "Ми вважаємо, що нам слід співпрацювати з Китаєм у таких питаннях, як контроль над озброєннями, зміна клімату та інші питання. Але водночас ми чітко розуміємо, що Китай кидає виклик нашим цінностям, нашим інтересам і нашій безпеці", - підсумував він.

    Доповнення

    З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Південна Корея підписала угоди з Польщею на постачання танків, літаків та іншої зброї. Проте, президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що закон його країни забороняє постачання зброї країнам у конфлікті, через що надання зброї Україні є "складним".

    Нагадаємо

    Генеральний секретар НАТО 26 січня заявив, що обговорив співпрацю та підтримку України з президентом Ізраїлю у Брюсселі.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.