• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Швейцарії дозволили постачання в Україну обладнання для розмінування

    Опубликовано: 2023-01-27 09:40:32

    Федеральна рада Швейцарії 25 січня дозволила виводити з-під ембарго на постачання зброї надання обладнання для розмінування в Україні. Про це йдеться у повідомленні швейцарського уряду.

    При цьому дозвіл на такі поставки видаватиметься окремо у кожному конкретному випадку. Як запевняють в уряді, при видачі таких експортних ліцензій "робитимуться кроки" для забезпечення того, щоб це обладнання використовувалося законно та за призначенням.

    Крім того, у середу Федеральна рада вирішила запровадити проти Росії новий пакет санкцій, аналогічний введеним 16 грудня 2022 року Європейським союзом у рамках дев'ятого пакету. Обмеження, що стосуються ще близько 200 відповідних фізичних та юридичних осіб, були запроваджені Швейцарією ще наприкінці грудня, а наразі ж запроваджено секторальні обмеження.

    Так, заборонено надання послуг у сферах тестування продуктів, реклами, досліджень ринків, опитувань громадської думки, запроваджено нові заходи контролю та обмежень на експорт різних товарів, у тому числі товарів подвійного призначення, товарів для військового та технологічного вдосконалення або для розвитку оборонно-промислового комплексу або товарів, які сприяють нарощуванню промислового потенціалу Росії.

    Заборона на експорт товарів для аерокосмічної галузі відтепер поширена і на двигуни для літаків та дронів. Крім цього, забороняються нові інвестиції у російський гірничодобувний сектор.

    Зазначимо, що напередодні повідомлялося, що Швейцарія планує дозволити реекспорт військової техніки до України у випадках, коли відбувається застосування сили, яка порушує міжнародне право.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.