• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бербок виступила за створення спецтрибуналу для керівництва Росії

    Опубликовано: 2023-01-18 12:20:51

    Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виступила за створення спецтрибуналу для розслідування злочинів, скоєних під час російської агресії проти України. Про це вона заявила, виступаючи в Академії міжнародного права в Гаазі, повідомляє пресслужба МЗС Німеччини.

    "Дивлячись на агресивну війну Росії, ми маємо констатувати: у міжнародному праві існує прогалина у відповідальності за злочин агресії", – сказала Бербок.

    Вона вважає, що потрібно підтримати Україну на міжнародному рівні у створенні спеціального трибуналу щодо агресії в Гаазі, який буде ґрунтуватися на українському законодавстві та доповнений міжнародними елементами.

    За її словами, новий спецтрибунал у Гаазі має стати доповненням до Міжнародного кримінального суду у випадках, коли той не може діяти через прогалину у правових нормах.

    Також Бербок пропонує скоригувати Римський статут, щоб у майбутньому агресію можна було переслідувати так само, як геноцид, злочини проти людяності та воєнні злочини.

    Бербок заявила, що війна Росії проти України є "жорстокою атакою" на міжнародне право, і світ має знайти нові відповіді, щоб міжнародне право могло бути дієвим.

    Глава МЗС Німеччини підкреслила, що в XXI столітті нікому не дозволено вести агресивну війну і уникнути покарання.

    Вона нагадала про жертв російських воєнних злочинців у Бучі, Харківській області та Маріуполі, які зазнали зґвалтувань, викрадень, тортур та вбивств. Без встановлення справедливості міцний мир буде неможливим, наголосила Бербок.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.