• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чехія розірвала угоду з Росією про спільні ядерні дослідження

    Опубликовано: 2023-01-03 13:30:49

    Чехія заявила, що більше не співпрацює з російським Об'єднаним інститутом ядерних досліджень через вторгнення РФ до України. Про це повідомляє Radio.cz.

    Дія угоди Чехії з російським Об'єднаним інститутом ядерних досліджень завершилася 31 грудня 2022 року, багаторічну угоду не було продовжено через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

    У постанові про припинення співпраці сказано, що збереження участі у діяльності ОІЯД виглядало б як непряме "ігнорування того факту, що РФ робить безпрецедентні порушення міжнародного правопорядку та прав людини".

    Відмова від продовження співпраці була ініційована ще у квітні 2022 року. Ще до того Міністерство освіти Чехії ухвалило рішення про припинення участі своїх працівників у діяльності організації. У середині літа президент Чехії Мілош Земан підписав ухвалу про повне призупинення співпраці з 31 грудня.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.