• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Косовський міністр заявив, що Сербія прагне дестабілізувати Косово під впливом росії

    Опубликовано: 2022-12-29 14:20:27

    Міністр внутрішніх справ Косово Хелал Швечла у вівторок заявив, що Сербія під впливом росії прагне дестабілізувати Косово, підтримуючи сербську меншість на півночі, яка блокує дороги та протестує протягом майже трьох тижнів, пише УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    Серби в етнічно розділеному місті Митровиця на півночі Косова звели нові барикади у вівторок, через кілька годин після того, як Сербія заявила, що привела свою армію у стан підвищеної бойової готовності після кількох тижнів ескалації напруженості між Белградом та Пріштіною.

    Цитата

    «Саме Сербія під впливом росії підняла стан бойової готовності і віддає наказ про зведення нових барикад, щоб виправдати та захистити злочинні угруповання, які тероризують… громадян сербської національності, які проживають у Косово”, - йдеться у заяві Свечли.

    Сербія заперечує, що намагається дестабілізувати становище свого сусіда, і каже, що просто хоче захистити там свою меншість. Президент Сербії Александар Вучич заявив у вівторок, що Сербія "продовжуватиме боротися за мир та шукати компромісні рішення".

    Доповнення

    З 10 грудня серби в північній частині Косова встановили кілька блокпостів у Митровиці та її околицях і почали перестрілку з поліцією після арешту колишнього сербського поліцейського, який, ймовірно, напав на діючих співробітників поліції, відзначає видання.

    Белград пізно ввечері в понеділок заявив, що у світлі останніх подій у регіоні та його впевненості в тому, що Косово готується напасти на сербів і насильно знести барикади, він наказав своїй армії та поліції привести сили у найвищу бойову готовність.

    росія, історичний союзник Сербії, блокує членство Косово в ООН.

    Вторгнення рф в Україну спонукало держави Європейського Союзу приділяти більше уваги поліпшенню відносин із шістьма балканськими країнами: Албанією, Боснією та Герцеговиною, Косово, Чорногорією, Північною Македонією та Сербією, попри небажання розширювати ЄС.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.